Gebruikersovereenkomst met VvE plaatsen warmtepomp
In Nederland worden de meeste huizen verwarmt met een Cv-ketel. Maar Nederland moet van het gas af, zodat een alternatieve warmtebron gewenst is. Een goed alternatief is de warmtepomp.
Warmtepomp is duurzaam en bespaart energie
Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt gebruik van de al aanwezige warmte in een bron. Deze warmte wordt gebruikt als energie om nog meer warmte op te wekken. Dat bespaart energiekosten. Daarnaast stoot een warmtepomp minder Co2 uit dan een Cv-ketel, zodat een warmtepomp minder het milieu belast.
Heb ik toestemming van de VVE nodig voor plaatsen warmtepomp?
In een appartementencomplex zijn dak, buitenmuren, vloer op de begane grond en meestal ook de kozijnen gemeenschappelijk bezit. Je mag dan ook niet een warmtepomp met buitenunit aan de gevel of op het dak plaatsen zonder toestemming van de Vereniging van Eigenaren (VVE).
De VVE zal lang niet altijd zomaar akkoord gaan met het plaatsen van een warmtepomp. Er dienen de nodige afspraken te worden gemaakt over o.a. de plek van plaatsing, de kosten van plaatsing en verwijdering, kosten van onderhoud, de maximale geluidsbelasting, wel of niet verwijderen bij verkoop appartement, eventuele schade aan dak of gevel, verzekeringen, etc.
Sluit een gebruikersovereenkomst warmtepomp
Om de voorwaarden en afspraken rond het plaatsen van een warmtepomp goed en duidelijk vast te leggen is het raadzaam een gebruikersovereenkomst op te stellen. Deze gebruikersovereenkomst wordt aangegaan tussen de individuele appartementseigenaar die de warmtepomp wil laten plaatsen en de VVE. In die gebruikersovereenkomst kunnen dan de hiervoor genoemde zaken worden afgesproken.
Voorbeeld gebruiksovereenkomst warmtepomp
Zelf een goede gebruikersovereenkomst voor het plaatsen van een warmtepomp bedenken en opstellen is niet eenvoudig. Daarom hebben onze ervaren juristen en advocaten een uitgebreid voorbeeld overeenkomst warmtepomp voor u opgesteld. Deze voorbeeldovereenkomst warmtepomp-vve kunt u bij ons bestellen, waarna de overeenkomst u per direct digitaal wordt aangeleverd in een bewerkbaar bestand, zodat u de overeenkomst eenvoudig aan uw specifieke situatie kunt aanpassen. U kunt de modelovereenkomst waterpomp hieronder bestellen.
Verleent de VvE geen toestemming? Vraag vervangende machtiging kantonrechter voor installeren warmtepomp
Als de VvE geen toestemming geeft voor het plaatsen van een warmtepomp, of bijvoorbeeld een zonnescherm, kan de appartementseigenaar vervangende toestemming vragen aan de kantonrechter.
De juristen van Recht & Raad kunnen u daarbij helpen. Bel ( 020 - 6890 863 ) of mail ons dan.