Loading...

recht-raad logo small

Huurrecht Advocaat- Advocaten en juristen voor uw huurzaak

                                                                                


Huurrecht advocaat: gespecialseerde advocaten voor huurzaken ( for the English version see: rental lawyer )

U bent huurder of verhuurder van een woning of bedrijfsruimte. U kunt dan met veel juridische kwesties te maken krijgen, zoals huurverhoging, gebreken, renovatie, enzovoorts. Het is dan zaak dat u de juridische huurrechtsregels kent, ook in 2024 nu er veel verandert in het huurrecht. Een verkeerde aanpak kan namelijk tot grote problemen leiden. Vraag daarom bij juridische kwesties daarom altijd advies aan een huurrecht advocaat. of huurrecht jurist.

Raadpleeg onze huurrecht specialisten

Advocaten en juristen zijn er op velerlei gebied. Als u echter met een huurzaak zit kunt u het beste een advocaat of jurist gespecialiseerd in het huurecht inschakelen. Deze specialisten zijn dagelijks met huurzaken bezig en kennen daardoor alle regels, zodat het beste resultaat wordt bereikt. Ga ook voor het beste resultaat en schakel onze specialisten in. Wij hebben veel ervaring (meer dan 20 jaar!) zodat wij u snel en goed kunnen helpen.

Waar kunnen onze huurrechtspecialisten u mee helpen?

Bij vrijwel alle huurkwesties kunnen wij u helpen. Hieronder noemen wij een aantal voorbeelden.


Aangaan huurovereenkomst
De inhoud van de huurovereenkomst bepaalt grotendeels uw rechten en plichten. Laat de huurovereenkomst door onze specialisten opstellen of in ieder geval beoordelen.

huurovereenkomst


Is verhuur voor een tijdelijke periode mogelijk?
U wilt als verhuurder niet definitief aan een huurder vast zitten. Wat zijn dan de mogelijkheden? In hoeverre is tijdelijke verhuur mogelijk?

Kan ik een kamer in mijn woning waar ik zelf woon verhuren? En waar vind ik een modelcontract kamerhuur?

Huurverhoging
U bent huurder en wilt niet akkoord gaan met de huurverhoging. Of u bent verhuurder en wilt een huurverhoging doorvoeren.

De regels voor huurverhoging woonruimte wijzigen voor een groot deel in 2024: wij kunnen u informeren en helpen.

Gebreken aan het gehuurde, bel of mail onze huurrecht advocaat
U bent huurder en het gehuurde heeft ernstige gebreken. Kunt u de huurbetaling opschorten of verlagen? Hoe kan ik de verhuurder dwingen de gebreken te herstellen?

U bent verhuurder en wordt geconfronteerd met een huurder die de huur niet meer wil betalen vanwege gebreken. Wij kunnen u helpen.

Indeplaatsstelling en woningruil
U huurt een bedrijfsruimte en u wilt  het huurrecht overdoen aan de koper van uw bedrijf. Of u huurt een woning en wilt ‘woningruil’ doen.

Terugvorderen waarborgsom
U heeft een waarborgsom betaald en de huurovereenkomst is geëindigd, maar verhuurder weigert de waarborg terug te betalen. Wat zijn dan uw rechten?
Onze specialisten helpen u bij terugvorderen waarborgsom

Onderhuur
Wanneer is onderhuur mogelijk? Welke rechten hebben de onderhuurders?

Onrechtmatig gebruik van het gehuurde
Wat kunt u als verhuurder doen als huurder het gehuurde heeft verlaten en u met met andere gebruikers wordt geconfronteerd?

Airbnb
Is Airbnb (vakantieverhuur) toegestaan? En hoe zit het met Bed & Breakfast? Wat zijn de rechten van huurder en verhuurder?

Kan ik mijn woning aan meerdere huurders tegelijk verhuren?
U vraagt zich af of u uw woning aan een groep huurders (bijvoorbeeld studenten ) kunt verhuren. Hoe zit dat? Hoe pakt u dit het beste aan?

Renovatie
Uw bedrijfspand of woning wordt gerenoveerd. Moet u daarmee akkoord gaan? Wie betaalt de schade en moet er meer huur worden betaald?

Huurachterstand
Uw huurder betaalt de huur niet en u wilt tot incasso en ontruiming overgaan. Wij kunnen u helpen!

Huuropzegging
Uw huur wordt opgezegd of u wilt de huur opzeggen. Kan dat? Hoe moet dat? Is er recht op huurbescherming of ontruimingsbescherming?

Huur van roerende zaken ( bijvoorbeeld auto, motor, camper, machines, gereedschap)
De huurregels bij het huren van roerende zaken verschillen nogal van die van de huur van huizen of bedrijfsruimte. Vraag informatie aan ons of bestel een voorbeeld huurovereenkomst roerende zaak.

Waarom een huurrecht specialist inschakelen?

Onze ervaren medewerkers zijn gespecialiseerd in het huurrecht. Onze specialisten kennen de huurregels door en door. Hierdoor kunnen wij u vlot, deskundig en betaalbaar helpen.

Direct actie:

Laat uw huurrechten niet verloren gaan! Heeft u te maken met een huurzaak, neem dan direct contact op met onze huurspecialisten. Bel 020 – 6890 863 of mail ons.

huurrecht advocaat
Aanmelden nieuwsbrief

Gespecialiseerd advies nodig?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, of hulp nodig van een gespecialiseerd jurist?

Neem dan contact op met Recht & Raad 020 - 6890 863