Loading...

recht-raad logo small

Huurrecht advocaat voor ondernemers
Als ondernemer huur je vaak een bedrijfsruimte. Dit kan een kantoorpand zijn, een winkelruimte of een fabriekshal. Een huurovereenkomst is een belangrijk document dat de afspraken tussen jou en de verhuurder vastlegt. Maar wat als er een geschil ontstaat over de huurprijs, het onderhoud van het pand, of de duur van de huurovereenkomst? In dat geval kan een huurrecht advocaat voor ondernemers je helpen.

huurrecht advocaat voor ondernemers

Het belang van een huurrecht advocaat

Het inschakelen van een huurrecht advocaat is van groot belang bij huurkwesties en huurgeschillen. Een advocaat kan je namelijk helpen bij het oplossen van juridische problemen rondom de huur van een bedrijfsruimte. Dit kan variëren van het beoordelen van de huurovereenkomst tot het voeren van gerechtelijke procedures. Een advocaat is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van huurrecht en kan je hierover adviseren.

Onderwerpen waarbij de advocaat kan helpen

Een huurrecht advocaat kan je bijvoorbeeld helpen bij de volgende onderwerpen:

1. Huurovereenkomsten: het beoordelen en opstellen van huurovereenkomsten en algemene voorwaarden.
2. Huurprijs: advies over de huurprijs en huurprijsverhoging, bijvoorbeeld bij een huurprijsprocedure bij de kantonrechter.
3. Onderhoud en gebreken: geschillen over het onderhoud van het pand en gebreken, zoals lekkage of een kapotte verwarming.
4. Huurbeëindiging: beëindiging van de huurovereenkomst door opzegging, ontbinding of ontruiming. 
5. Huurgeschillen: mediation, onderhandelingen en gerechtelijke procedures bij geschillen over de huurovereenkomst.
6. Huurverlenging: hulp bij het aanvragen van huurverlenging en onderhandelen over de voorwaarden daarvan.
7. Overlast situaties.
8.. Indexering: in sommige huurovereenkomsten is een indexering opgenomen. Dit betekent dat de huurprijs jaarlijks wordt aangepast aan de inflatie. Een huurrecht advocaat kan je adviseren over de geldigheid van deze indexering en kan helpen bij geschillen over de hoogte van de huurprijs.

Al deze onderwerpen kunnen voor ondernemers erg complex en lastig zijn om zelf op te lossen. Een huurrecht advocaat heeft de kennis en ervaring om de ondernemer bij te staan en een oplossing te bieden voor het huurgeschil.

Waarom hulp van Recht & Raad?

Als ondernemer wil je natuurlijk de beste huurrecht advocaat of huurecht jurist die je kan helpen bij jouw huurgeschil. De specialisten van Recht & Raad hebben meer dan 25 jaar ervaring en hebben inmiddels duizenden ondernemers goed geholpen bij huurzaken. Wil jij ook de beste hulp? Aarzel niet en bel ons op 020 6890 863 of mail.
Footer CTA
Aanmelden nieuwsbrief