Loading...

recht-raad logo small

 

huurrecht advocaat rotterdam

Rotterdam staat bekend als een 'werkstad'. Maar er wordt natuurlijk ook gewoond. En Rotterdam wordt steeds populairder. Meer er meer bedrijven en bewoners vestigen zich in Rotterdam.
Veel bedrijven en bewoners huren bedrijfsruimte of woonruimte en zullen daardoor te maken krijgen met de regels van het huurrecht. Huurrechtregels die vaak lastig te doorgronden zijn. Onze huurrechtspecialisten kunnen u dan helpen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze juristen en advocaten hebben veel kennis en ervaring binnen het huurrecht en kunnen u bijstaan met diverse (veelvoorkomende) huurrecht-problemen, waaronder het opstellen en controleren van huurovereenkomsten, huurverhogingen, (verborgen) gebreken, indeplaatsstelling , onderhuur, renovatie, etc.

Met welke huurrecht vragen en problemen kunt u zoal bij ons terecht?

Opstellen en beoordelen huurcontracten

U wilt een huurovereenkomst aangaan maar twijfelt over de contractsvoorwaarden. Moet u akkoord gaan met de voorwaarden, of zijn er betere voorwaarden af te spreken? Wij beoordelen dat voor u en onderhandelen zo gewenst met uw huurder of verhuurder.

Onderhoudsproblemen en gebreken

U huurt of verhuurt een woonruimte of bedrijfsruimte. Mogelijk heeft de gehuurde ruimte onderhoud nodig of heeft deze gebreken. Wie is daarvoor aansprakelijk? Mag de huurbetaling worden opgeschort of verlaagd? En hoe gaat dat dan? Hoe kan u de huurder of verhuurder dwingen tot het verrichten van onderhoud of herstel van gebreken?

Huurverhoging of huurverlaging

Er zijn vele juridische regels over huurverhoging en huurverlaging. De juiste regels kunnen afhankelijk zijn van het huurcontract, de bestemming van het gehuurde ( winkelruimte, kantoorruimte, sociale woonruimte, vrije sector woning, enz.), de wet en eventuele gebreken. Onze huurrechtspecialisten kennen die regels en kunnen u goed helpen.

Renovatie

Een gehuurde ruimte moet met enige regelmaat aan nieuwe bouwkundige- en andere eisen worden aangepast. In hoeverre moet een huurder akkoord gaan met wijzigingen ( renovatie) van het gehuurde? Kan de huurprijs na renovatie worden aangepast?, Heeft de huurder recht op schadevergoeding of verhuiskosten?

Onderhuur

Om de huurprijs te drukken willen huurders regelmatig een deel van het gehuurde onderverhuren. Maar mag dat? Wat zijn de juridische regels over onderhuur? Kan de verhuurder tot ontruiming overgaan bij onrechtmatige onderhuur? En wat is dan de positie van de onderhuurder?

Huurbetaling, huurincasso

De huur wordt niet of niet op tijd betaald. Wat zijn dan de mogelijkheden voor verhuurder? Is beëindiging van de huurovereenkomst mogelijk? Wanneer dan? En hoe gaat dat?

Huuropzegging en oplevering van het (voormalig) gehuurde

U wilt als huurder of verhuurder de huurovereenkomst opzeggen. Hoe gaat dat? En welke opzegregels gelden er voor woonruimte, winkelruimte, kantoorruimte, enz? Hoe zit het met huurbescherming en ontruimingsbescherming?
Hoe moet het voormalig gehuurde worden opgeleverd? In de oorspronkelijke staat? En wat als er wijzigingen zijn aangebracht?

Mediation

U heeft een huurgeschil, maar komt er niet uit. U wilt niet procederen bij de rechter. Uw voorkeur gaat uit naar een minnelijke oplossing. Mediation is dan het ideale traject. Onze huurspecialisten kunnen mediation voor u verzorgen en uitvoeren.

Wie kan bij ons terecht?

De huurrechtspecialisten van Recht & Raad hebben veel ervaring in het huurrecht en het oplossen van huurgeschillen bij woonruimte en bedrijfsruimte.. Wij helpen zowel huurders als verhuurders. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om woonruimte of bedrijfsruimte . Wij werken landelijk en beschikken over een kantoor in Rotterdam, zodat u in uw eigen stad terecht kunt voor rechtshulp bij uw huurzaak.

De Rotterdamse huurrecht advocaten en juristen voor uw huurkwestie

Zit u met een huurgeschil of huurvraag, neem dan direct contact met ons op, bel 020 – 6890 863 of mail.
Footer CTA 

Aanmelden nieuwsbrief