Loading...

recht-raad logo small

Juridisch Advies voor OndernemersAls ondernemer heb je ongetwijfeld te maken met talloze juridische aspecten in je bedrijfsvoering. Of je nu een start-up bent, een klein bedrijf runt of een grotere onderneming leidt, het begrijpen van de juridische aspecten is van cruciaal belang om problemen te voorkomen en je bedrijf te beschermen. Hieronder enkele veelvoorkomende voorbeelden waarover ondernemers juridisch advies kunnen vragen aan onze gespecialiseerde juristen en advocaten.

rechtshulp voor ondernemers

1. Contracten en Overeenkomsten:

Het opstellen, beoordelen en onderhandelen van contracten en overeenkomsten is een van de belangrijkste gebieden waar ondernemers juridisch advies voor nodig kunnen hebben. Of het nu gaat om arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten, leverancierscontracten, licentieovereenkomsten of samenwerkingsovereenkomsten, het is essentieel om ervoor te zorgen dat deze documenten juridisch waterdicht zijn en de belangen van je bedrijf beschermen. Wij kunnen dergelijke contracten voor je opstellen of voor je verbeteren.

2. Intellectueel Eigendom:

Het beschermen van intellectueel eigendom is van vitaal belang voor bedrijven. Ondernemers kunnen je helpen bij het registreren en beschermen van handelsnamen, merkrechten, auteursrechten en andere vormen van intellectueel eigendom. Onze specialisten kunnen je ook helpen bij het registreren en verdedigen van je intellectuele eigendomsrechten.

3. Arbeidsrecht: voor ondernemers

Het arbeidsrecht is complex en wijzigt regelmatig. Dat is lastig om als ondernemer en werkgever bij te houden. Onze advocaten en juristen zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ontslagrecht. Je kan daarom bij ons terecht voor advies, opstellen van arbeidsovereenkomsten, conflictoplossing en gerechtelijke procedures. Bedenk: goede contracten en goed advies kan veel problemen voorkomen en oplossen!

4. Oplossen van conflicten

Als je ondernemer bent kunnen er regelmatig geschillen ontstaan tussen jouw bedrijf en klanten, leveranciers, verhuurders of andere zakelijke partners. In dergelijke gevallen is juridisch advies van onschatbare waarde om de beste aanpak te bepalen en je rechten te beschermen. Of het nu gaat om een geschil over wanprestatie, betalingsachterstand, contractbreuk of andere kwesties, onze specialisten kunnen je helpen. Wij lossen het geschil voor je op!

5. Huurzaken voor ondernemers
Als ondernemers huur je vaak een bedrijfsruimte. Ook hierover kunnen diverse vragen en conflicten ontstaan. Denk aan huurverhoging, gebreken aan het gehuurde en huur- en ontruimingsbescherming. Onze specialisten hebben ruim 25 jaar ervaring met huurzaken en kunnen je goed helpen.

6. Incasso’s
Heb je een vordering die maar niet wordt betaald? Wij kunnen je helpen jouw factuur of schadeclaim betaald te krijgen, desnoods via de rechter.

7. Modelcontracten voor ondernemers
In de ruim 25 jaar dat wij rechtshulp verlenen aan ondernemers hebben wij veel soorten contracten opgemaakt, een aantal daarvan kun je bij ons bestellen voor een beperkt bedrag. Vraag ons of het door jou gewenste model ook beschikbaar is.

juridische hulp voor ondernemers

Waarom rechtshulp vragen aan Recht & Raad?

Onze organisatie Recht & Raad bestaat sinds 1990 en is gespecialiseerd in het verlenen van rechtshulp aan ondernemers. Onze medewerkers zijn daarom bij uitstek dé personen die jou kunnen helpen bij al je juridische kwesties. Zo kunnen wij je contracten opstellen, je adviseren, onderhandelen met een tegenpartij en voor je procederen. Wij handelen vlot, betrouwbaar en betaalbaar. Dus wat let je. Bel 020 6890 863 of mail ons. Klik ook voor informatie op ons speciale rechtshulpabonnement voor ondernemers.
Footer CTA
Aanmelden nieuwsbrief