Loading...

recht-raad logo small

Voorbeeld gebruiksovereenkomst warmtepomp VvE

In verband met de energietransitie is een warmtepomp een goede oplossing. Echter, een appartementseigenaar die een warmtepomp wil plaatsen heeft meestal toestemming nodig van de VvE (vereniging van eigenaars).
Incl. BTW€ 75,00
Vaak zal de VvE slechts onder bepaalde voorwaarden toestemming voor aanleg en gebruik van een warmtepomp verlenen. Denk daarbij aan voorwaarden over de afmetingen, plaats van installeren, onderhoudskosten, geluidshinder, aansprakelijkheid, wat te doen bij verkoop appartement?, etc.

Om de voorwaarden die gesteld worden aan het aanleggen en gebruik van een warmtepomp te 'borgen' is het raadzaam de voorwaarden en verdere afspraken 'zwart op wit' vast te leggen in een gebruikersovereenkomst. Een ieder weet dan waar hij aan toe is. Met dit doel hebben de juristen van Recht & Raad een model 'Gebruikersovereenkomst warmtepomp' voor u opgesteld. Deze voorbeeldovereenkomst biedt een uitgebreide regeling over het aanleggen, onderhoud en (eventueel) weer verwijderen van de warmtepomp.

Voorbeeld gebruiksovereenkomst warmtepomp VvE nu bestellen

Wilt u goede en waterdichte afspraken maken over de installatie, gebruik, kosten onderhoud, etc. van een warmtepomp op, aan of nabij het appartementsgebouw, bestel dan ons gebruikersovereenkomst warmtepomp. Het model wordt geleverd in een te bewerken digitaal model, zodat u het eenvoudig aan uw specifieke situatie kunt aanpassen.

Gespecialiseerd advies nodig?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, of hulp nodig van een gespecialiseerd jurist?

Neem dan contact op met Recht & Raad 020 - 6890 863