Loading...

recht-raad logo small

Scheidingsbemiddelaar

Waarom een scheidingsbemiddelaar?

Een scheiding is voor vele de moeilijkste tijd uit hun leven. Deze tijd gaat meestal gepaard met boosheid, verdriet en teleurstelling. De periode van een echtscheiding kan onzekerheid en zorgen over de toekomst brengen. In een relatie waar de belangen wederzijds waren, kan het voorkomen dat deze belangen nu volkomen tegenovergesteld zijn. Door emoties en onzekerheden kan er een strijd ontstaan, waarbij beide partijen benadeeld worden.

Mediation is een vorm van bemiddeling, waarbij dé juiste oplossing(en) voor beide partijen gevonden wordt. De scheidingsmediator zal er alles aan doen om tot een duurzame oplossing te komen, waarbij de belangen van beide partijen centraal staan.

Waarom mediation?

Bij een echtscheiding met mediatiors zijn er geen verliezers. De scheidingsmediator behartigt de belangen van beide partijen, waardoor er een overeenkomst en uiteindelijk een toekomst wordt bereikt die voor beide partijen duurzaam is. Onze ervaren scheidingsmediators van Dé ScheidingsMediator begeleiden u op een betrokken wijze naar deze nieuwe toekomst. Eventuele afspraken worden tijdens het mediationproces vastgelegd. Vraagstukken rondom juridische, fiscale en financiële vraagstukken worden beantwoord.

MfN geregistreerd

De scheidingsmediators van Dé ScheidingsMediator zijn MfN geregistreerd. Dit verzekert dat u het mediation-proces doorloopt met een deskundige mediator die elk jaar verplichte bijscholingen bijwoont. Deze bijscholingen bieden kennis en ontwikkelingen op fiscaal, financieel en juridisch vlak. Op die manier blijven de scheidingsbemiddelaars deskundig en vakbekwaam.

De MfN-registratie biedt naast de deskundigheid nog meer voordelen; zo moeten de mediatiors zich aan 'gedragsregels' houden. Betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en neutraliteit zijn kenmerken die onder deze gedragsregels vallen.

Mediation bij echtscheiding; dé oplossing

Een echtscheiding wordt wel eens opgelost met behulp van een rechter en advocaat. Dit lijkt soms de enige mogelijkheid om de scheiding af te kunnen ronden. Deze procedure is in veel gevallen aan de prijs en vaak tijdrovend.

Een andere oplossing is het vertrouwen in een scheidingsmediator; het proces van een echtscheiding kan door middel van mediation vaak sneller én goedkoper opgelost worden. Een passende oplossing met blik op een goede en duurzame toekomst is hierbij doorslaggevend. Bent u op zoek naar een ervaren scheidingsmediator die uw echtscheiding naar een goede afronding brengt? Dé ScheidingsMediator helpt u graag verder met onze ervaren en betrokken MfN-registreerde scheidingsbemiddelaarsAanmelden nieuwsbrief